Z.E.B Innovation

   

1- İlk olarak firmanızı kısaca tanıyabilir miyiz? (Ne zaman kuruldu? Faaliyet alanı nedir? Kaç kişilik ekiple çalışıyorsunuz?

   Zeb Inovasyon olarak 2021 yılında faaliyetlerimize başladık. Ailede ikinci kuşak olarak sektörde kendi girişimim ile devam etme kararı alarak yola çıktım. Uzun yıllardır Imed Surgical çatısı altında en alttan en üste her kademede çalıştım. Son olarak Imed Surgical Yönetim Kurulu Başkan vekili olarak görev aldım. En önemlisi hemen her projede yer alarak inovasyon faaliyetlerinde çok büyük tecrübeler kazandım. Aynı zamanda gerek Amerika, gerekse de Türkiye’de bulunduğum çeşitli görevler ile Ortopedik Cerrahi alanında ulusal ve global pazar tecrübesine de sahip olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim. Bir çok patentim bulunmaktadır. Şimdi bu alandaki tüm yenilikçi fikir ve projelerimi genç ekibimle birlikte hayata geçireceğim.

    Ortopedik Cerrahi alanında odaklandığım alanlar, yazılım yardımlı çözümler, kişiselleştirilmiş teşhis ve tedavi planlama ile birlikte kişiselleştirilmiş implantlar öncelikli olmak üzere inovatif dijital çözümler ve robotik uygulamalardır. Bu alanda ilk tamamlanmış ürünümüz eklem yenilemelerinde kullanılmak üzere geliştirdiğimiz JoinTuitive isimli yazılım ve ekipman çözümleri içeren, şimdilik diz protezi cerrahisinde benzersiz özelliklere sahip çözüm ile pazara giriş yaparken diğer eklemler için de çalışmalarımız devam etmektedir. Bu alandaki çok uzun yıllara dayanan yazılım ve teknik alt yapımız sayesinde kişiselleştirilmiş ortopedik çözüm portföyümüzde çalışmaları tamamlanmak üzere olan ve yakın zamanda ticarileştirmeyi hedeflediğimiz plak, vida, çivi ve eksternal fiksatör projelerimizde devam etmektedir. 2022 yılında ortopedide tüm fiksasyon ve protez uygulamaları için kişiselleştirme uygulamaları, yazılım yardımlı çözümler ve 3B kılavuz çözümleri hayata geçecektir.

    Kısa zamanda çok fazla ödül almış bir yapının içerisinde tüm başarılarda katkısı olan bir girişimci olarak, babam ve amcamdan sonra global ortopedik cerrahi ürün pazarında, daha büyük başarılar elde etmeyi ve daha büyük ödüller almayı başaran genç bir Türk girişimci olarak yer almayı hedefliyorum.

2- Ürünleriniz/hizmetleriniz hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz? Hangi ürünleri/hizmetleri piyasaya arz ediyorsunuz?
JoinTuitive; kişiye özel implantasyon sunan bir sistemdir. Şimdilik yalnızca X-ray ile çalışan (kısa sürede CT ve MRI opsiyonları da ilave edilmiş olacak), anlaşma yaptığımız protez üreticisinin tanımlanmış protezine uygun cerrahi planlama ve simülasyon sunan bir yazılımdır. Diğer yandan da anlaşmalı firmanın protezine uygun kişiselleştirilmiş cerrahi planı uygulamaya yardımcı olacak tam anatomik kesi yapmayı sağlayan 3B baskı kılavuz ve/veya disposable enstrümantasyon kitleri ile çözüm üretmektedir.

    JoinTuitive 4 ana modülden oluşan büyük ve ücretsiz bir sistemdir. Tüm dünyaya ücretsiz olarak sunulmaktadır. Yıllarca Amerika’da geliştirilen bir yazılım alt yapısına sahibiz. Son 3 yıldır protez cerrahisi entegrasyonu ve geliştirmesi üzerine çalışıyoruz.

    Bizi tüm bu alandaki rakiplerimizden ayıran çok önemli avantajlarımızdan birisi de teslim süresi. Kullandığımız benzersiz teknoloji sayesinde rakiplerimizin 6-8 haftada teslim ettiği çözümü biz maksimum 1 haftada gerçekleştiriyoruz. Son derece kullanıcı dostu bir yazılım. Cerrahın yine rakiplerde olduğu gibi saatler ve günler ayırması gerekmiyor her bir hasta için. Toplamda ortalama 15 dakikalık bir sürede cerrah tüm süreçleri tamamlayabiliyor.

    Burada önemli bir konuyu belirtmekte fayda var. Biz implant üreticisi değiliz. Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerindeki protez üreticilerine hizmet sağlayan bir işletmeyiz. Her cerrahın ücretsiz kullanabileceği modüllere ilave olarak anlaşma yaptığımız üreticelere de 3B kılavuz ile kişiselleştirilmiş cerrahi çözümü sunmak üzere kullanım başına ücretlendirme ile hizmet sunmaktayız.

    Şu anda Türkiye’de CNS Ortho diz protezi üreticisi ile anlaşma sağlayarak ürünlerini yazılıma entegre ettik. Aldığımız ilk sonuçlar mükemmel. Avrupa ve Amerika’da görüştüğümüz firmalar ve yakın zamanda anlaşmaların tamamlanması ile birlikte buralarda da farklı firmalar ve farklı protezler ile 2022 yılında pazarda olacağız. Şu anda ön anlaşma sağladığımız bir Amerikan firması ile kalça protezi üzerineçalışmalarımız devam etmektedir. Bu proje 2022 de pazarda olacak ve şuana kadar varolan tüm kişiselleştirilmiş protez çözümlerinden çok farklı olacak ve inanılmaz avantajlar sunacaktır.

    İlk modül cerraha; Pre-Op dijital skorlama hizmeti sunmaktadır. Tüm verilerin cerrah tarafından girilmesi ile birlikte skorlama yapan ve skorlama raporu veren bir modüldür.

    İkinci modül; Pre-Op skorlamaya ilave olarak dijital alt ekstremite analizi yapmaya yardımcı olan ve eklemdeki açısal deformiteyi yazılım yardımlı analiz etmeyi sağlayan ve cerraha teşhis koymada yardımcı olan bir yazılımdır. Burada en önemli ayırıcı özellik olarak uzun yıllardır denenmiş bir sistem olmasının yanı sıra X-Ray ile çalışmasıdır. Bu modül, yazılım yardımlı teşhis konusunda çok önemli bir yeniliktir.

    Üçüncü modül; anlaşmalı firmanın protezlerine uygun kişiselleştirilmiş implantasyon planlaması ile simülasyonu sağlamaktadır. Aynı zamanda tam anatomik kesi yapmayı sağlayan 3B kişiselleştirilmiş kılavuz baskısı da bu modül içerisinde planlanmaktadır. Diğer taraftan tüm enstrümanlar için ekonomik disposable set planlaması için de bu modül kullanılmaktadır. Bu modül sayesinde stok, sevkiyat ve bunlara bağlı maliyet ile sterilizasyon sorunları ortadan kaldırılmaktadır. Yine geliştirdiğimiz metodlar sayesinde ekonomik bir alternatif olmayı başarıyoruz, tüm setin disposable olduğu durumda da. JoinTuitive hastalar için benzersiz avantajlar sunarken ortopedik cerrahlar için açık ara mükemmel kolaylıklar sağlamaktadır. Yine özellikle küçük protez üreticilerinin global pazarda gün geçtikçe trend olan kişiselleştirilmiş cerrahi alanında rekabet edebilmeleri için büyük teknolojik fırsatlar sunarken, fiyat rekabet fırsatlarını da beraberinde sağlamaktadır. bu yönüyle de tüm protez üreticileri için önemli bir dönüm noktası sağladığımızı rahatlıkla söyleyebilirim.

    Dördüncü modül ise; Post-Op skorlama, dijital röntgen analizi ve pre-op karşılaştırma raporu ile tedavi kontrol ve doğrulama ile birlikte ürün,hasta ve cerraha performans değerlendirme imkanı sunmaktadır. Aynı zamanda bu modül ile MDR sürecindeki tüm üreticiler için uzun dönem takip imkanı, klinik takip maliyetini düşüren ve daha güvenli hale getiren ilave bir çözüm sunmaktadır. Klinik takip konusunda gerekli raporlar ilave ücret ile sağlanmaktadır. Bu özellik bir çok protez üreticisi için MDR sürecinde tam bir can simidi olmaktadır.Çözümle ilgili olarak üreticiye 3B baskı kılavuz üretimi ile disposable enstrümantasyon konularında hizmet isteğe bağlı olarak sunmaktayız. İsteyen üreticiye kendi bünyesinde sistemi kuracak teknik desteği de sunmaktayız.

     Tüm süreçlerde üreticinin işini kolaylaştırma yaklaşımı içerisinde hareket ediyoruz. Olabildiğince düşük başlangıç maliyetleri sunabilmekteyiz. Bu maliyetler istenen hizmete göre belirlenmektedir. Ancak kesin olarak söyleyebilirim ki, çok düşük maliyetler ile başlayarak süreç içerisinde geliştirilebilir bir modüler hizmet sunumumuz var. Burada çok önemli olan husus üreticiye ürününe bir kaç seviye birden atlatma fırsatı sunuyoruz.

   Yerel ve global tüm ortopedik implant üreticileri için çözümler üretmekteyiz. Gelişen ortopedi sektöründe ilerlemek isteyen her üretici ile çözüm üretebiliyoruz. Her büyüklükte firmaya çözümümüz var ve kapımız açık.